Guide: så får du snygga tånaglar  

Eftersom våra tår ofta gömmer sig i strumpor eller skor blir det lätt att vi glömmer bort att ta hand om dem. Men i duschen, när vi går barfota hemma, i omklädningsrummet på gymmet eller kanske på en lyckad dejt, gör tårna sig påminda. Och i de stunderna, visst önskar man då att man hade en fin pedikyr? 

För att inte tala om utlandssemestern! Fina och välvårdade tånaglar att springa fram med i sanden, i ett par klackar till middagen och att titta på i poolen gör att vi kan njuta av semestern ännu mer.  

Det är dags att vi ger våra små tår lite extra kärlek! Och därför har vi tagit fram vår guide till vårdade och snygga tånaglar. 

4 tips för vårdade tånaglar  

Klipp dina tånaglar regelbundet 

Långa naglar kan vara snyggt, elegant och feminint. Men INTE på våra tår! Tånaglar som blir för långa ser lätt ovårdade ut, se därför till att klippa dem ofta. Ett tips är att klippa tånaglarna direkt efter duschen eller badet, då är naglarna mjuka och det går lättare att klippa av dem.  

Tänk också på att klippa dina tånaglar rakt, eftersom en böjd klippning kan leda till att tånaglarna växer in mot huden och orsaka nageltrång och infektioner. Klipp inte heller nageln allt för kort, eftersom nagelns uppgift är att skydda spetsen på tån. 

Behandla skadade tånaglar  

Har dina tånaglar blivit gula? En frisk nagel ska vara ljust rosa, så gula naglar kan vara tecken på nagelsvamp eller infektion. Som tur är, är dessa åkommor enkla att behandla. En annan vanlig orsak till gula naglar är att du använt nagellack som du tagit bort, och att detta efterlämnat en gul nyans.  

För att undvika gula eller skadade tånaglar är det viktigt att du vårdar dem noggrant. Försök undvika eller minska på användningen av nagellack och nagellacksborttagning då dessa innehåller starka kemikalier och gifter som kan skada nageln.  

Återfukta dina tånaglar 

Har du problem med torra naglar och nagelband? Då kan en nagelolja ge näring och återfuktning till nageln. Regelbunden användning av olja stärker naglarna och förhindrar att de flisar sig. Genom att använda en fotkräm får dina fötter kärlek och återfuktning, de med.  

Styla dina tånaglar  

Nu kommer vi till det roligaste, styling! När du vårdat och preppat dina tånaglar är vårt bästa tips att ge dem en snygg pedikyr, så att du kan känna dig självsäker när du är barfota. För helt ärligt, visst känns det så trevligt med snygga och fräscha tånaglar?  

När det kommer till stylingen är det bara din egen fantasi som sätter gränserna. Med våra toe Layers, som är självhäftande gelnagellack, kan du mixa och matcha olika färger och stilar. Våra Layers håller i upp till 3 veckor, för ingen orkar ju fixa tånaglarna var tredje dag.  

Stylingråd för dina tånaglar   

  • Samma färgtema som din pedikyr  

Om du exempelvis har rosa manikyr, är det snyggt att styla tårna i samma tema. Kanske vill du ha samma färg på din manikyr som din pedikyr, men med olika mönster? Till exempel enfärgade rosa tånaglar som Solid Toe Poppy Pink, och rosa leopardmönstrade fingernaglar med Leo Poppy Pink. Våra mönster och enfärgade färger går i samma färkoder, vilket gör det så enkelt att mixa och matcha dem tillsammans.   

  • Olika färger som passar ihop 

Om du istället vill ha en beige eller “nude” pedikyr, kan det vara snyggt med en mörkröd manikyr. Exempelvis matcha Solid Toe Natural Nude med Solid Burgundy Red, dessa färger passar fortfarande ihop och skapar en snygg och stilren kontrast gentemot varandra. Betoning här är att välja färger som passar ihop.  

  • Olika nyanser av samma färg 

Det kan även vara snyggt att ha olika nyanser av samma färg. Exempelvis olika nyanser av blått, som en ljusblå manikyr av Solid Heavenly Blue och en mörkare blå pedikyr av Solid Toe London Blue.  

  • Samma färg eller mönster 

Du kan även matcha din manikyr och pedikyr så att de är exakt samma färg och eventuellt mönster. Detta blir enhetligt, stilrent och snyggt. Det kan aldrig bli fel med denna metod, darling! Kika på alla våra Layers här. 

Vi hoppas att du uppskattat dessa tips och råd för dina kära tånaglar. Stay tuned för nästa upplaga av The Daily Nail där vi guidar dig hur du stylear dina Layers till outfits.  

Solid Toe Natural Nude

Solid Toe Natural Nude

229:-
Solid Burgundy Red

Solid Burgundy Red

229:-
Solid Toe London Blue

Solid Toe London Blue

229:-