INTERNATIONELLA KVINNODAGEN 8/3FEMALE FOUNDERS

Female Founders

Love’n Layer grundades av Ida Thern, en entreprenör med stort driv och tro på sig själv. Med tanke på Love’n Layers historia är det viktigt för oss att peppa andra kvinnor att våga tro på sina drömmar och idéer. I dag vill vi därför lyfta ytterligare fyra kvinnliga entreprenörer som inspirerar oss. Med passion för just deras expertis, arbetar de dagligen för att öka kvinnors plats i samhället och entreprenörsvärlden. 

Maria Ahlgren

Skönhetsjournalist och grundare/Beauty Director Common clouds, hudvård för aknebenägen hy, Gen Z.

Vad är drivkraften i ditt entreprenörskap? 

Att förändra bilden av akne och minska stigma kring detta extremt vanliga hudtillstånd som vi vet påverkar självbilden och den mentala hälsan mycket negativt. Vi vill skapa en inbjudande, varm hudvärld helt fri från värdeladdade ord - som anti-imperfections och flaws – och orimliga ideal. Vi drivs också av att göra riktigt bra hudvård tillgänglig för fler genom en demokratisk prissättning.  

Vilken kvinna inspirerar dig och varför? 

Oj, så många på så många olika sätt! Från alla kvinnor som kämpar på i det lilla livet utifrån sina förutsättningar, till kvinnor som kämpar för svåra, globala frågor. Att säkerställa att alla flickor/kvinnor har samma rättigheter och villkor som pojkar/män är en av vår tids mest avgörande frågor, men tyvärr har framstegen gjort en sorglig U-sväng de senaste åren.

Men, givetvis också mina medgrundare Helena (Creative Director) och Cajsa (VD) för deras grit, värme och visioner. Och mamma, som dedikerade hela sitt yrkesliv åt sociala frågor, och min tonårsdotter Vera, som varje dag navigerar hur det är att vara ung kvinna idag. 

Hur uppmärksammar ni Internationella kvinnodagen? 

I skrivande stund har vi inte bestämt ännu, men sannolikt aktiverar vi vårt doftljus med budskapet Burn Toxic Beauty Standards. Men vi jobbar varje dag med att utmana skadliga skönhetsideal och stärka unga i deras självbild. Hud eller osäkerhet kring utseende ska aldrig begränsa oss – detta är något jag själv fått jobba mycket med!

Vill du tipsa om din favorit Layer? 

Alltid regnbågen och stjärnorna! Vi har även använt dem på flera plåtningar. Både jag och mina Common Clouds-tjejer är ju minst sagt besatta av himlavalvet. ☁️🌟

Perwin Aydin Removic

Grundare av STHLM DOGSPA, exklusiv hårvård för husdjur.

Vad är drivkraften i ditt entreprenörskap? 

Skapandet - Jag drivs av att få vara kreativ och upplevelsen av slutprodukten hos både återförsäljare och konsumenter. Jag brinner för att designa förpackningar och det innehåll som bidrar till den kompletta produktupplevelsen. När kunderna upplever produkten och ger mig fin respons vill jag bara skapa ännu mer.  

Vilken kvinna inspirerar dig och varför? 

Det finns många kvinnor som inspirerar mig särskilt entreprenören Babba Rivera. Hennes resa från att arbeta för Uber till att starta sitt eget PR-byrå företag, Bybabba, och nu Ceremonia – ett hårmärke med ekologiska ingredienser. Hennes resa är fascinerande och jag ser många likheter i hur hon strävar efter att alltid njuta av resan snarare än att fixera sig vid ett specifikt slutmål som entreprenör. 

Hur uppmärksammar ni Internationella kvinnodagen? 

Vi lyfter kvinnor som vi inspireras av på våra sociala medier. 

Vill du tipsa om din favorit Layer? 

Solid Light Pink & Solid Pale Sand! Jag älskar nude färger, passar till allt. 

Catherine Tong

Grundare av The Skin Wardrobe, skandinavisk beauty baserad på Nya Zeeland.

Vad är drivkraften i ditt entreprenörskap? 

UTAN TVEKAN är passion för det du gör och vad du erbjuder ett avgörande element för ett framgångsrikt entreprenörskap. För mig, handlar det om min genuina tro att jag kan hjälpa mina kunder att bli den bästa versionen av sig själv, “to love the skin that they are in”.  

Vilken kvinna inspirerar dig och varför? 

Utan att låta klychig, är mina kunder mina största kvinnliga inspiratörer. Varje dag talar jag med kvinnor, hör deras historier och ser utmaningarna i deras liv. Oavsett vad de går igenom, kliver de upp varje dag och gör sitt bästa, både personligt och profesionellt.

Jag upplever att kvinnor överlumpas med så många utmaningar i olika stadier av livet, och oftast utmanas självförtroendet. Det är därför viktigt att vi kvinnor stöttar varandra.  

Hur uppmärksammar du/ni Internationella kvinnodagen? 

Vi är ett litet team bestående av 3 fantastiska kvinnor. Vi har alla upptagna liv, så det blir så enkelt som en “Swedish FIKA” där vi tar ett djupt andetag och reflekterar över allt vi åstadkommit tillsammans.  

Utöver min roll som CEO/Founder, har jag spenderat de 5 senaste åren som karriärscoach volontär för den internationella kvinnoorganisationen Dress for Success. Jag coachar kvinnor att bli ekonomiskt självständiga. Detta är en av mina mest givande roller i livet, jag är så ödmjuk över att få erbjuda mina färdigheter inom detta område för kvinnor.

Vill du tipsa om din favorit Layer? 

Det är en elak fråga! Jag försöker testa en ny färg varje gång jag byter Layers och jag fortsätter säga varje gång att DETTA är min favorit. Men väljer jag inte en färgstark solid (London Blue och Poppy Pink är senaste favoriterna), så applicerar jag en Sweet Swirl (ÄLSKAR den vita och silvriga). 

Therese Lindgren

Grundare av Otium Hair, energifylld och professionell frisörsalong i Göteborg.

Vad är drivkraften i ditt entreprenörskap? 

Min drivkraft har alltid varit att göra det jag älskar och att ha roligt, få vara kreativ och ha en utmaning. Frihet är också något jag värderar högt och drivs av.  

Vilken kvinna inspirerar dig och varför? 

Oj så många! Men jag inspireras dagligen av alla kvinnor jag jobbar med på Otium. Deras styrka, sårbarhet och all kärlek de sprider oavsett vad. De är riktiga proffs i alla kategorier, alla så olika men ser verkligen upp till var och en. Jag känner mig lyckligt lottad att få jobba med så fantastiska kvinnor.  

Hur uppmärksammar du/ni Internationella kvinnodagen? 

Vi kommer hylla, lyfta och sprida på våra sociala medier. Peppa GIRLPWR så att det bubblar i hela kroppen! Men sen som alla andra dagar, prata, säga ifrån och aldrig ge upp om alla kvinnors rättigheter. 

 Vill du tipsa om din favorit Layer? 

Åh älskar Burgundy Red! Passar till allt och alla säsonger.